Rabu, Mei 21, 2014

End Of Diploma

Assalamualaikum. Haii. Dah lama tak update blog nii. Almaklumlah sebelum ni busy dengan sem akhir. BUSY sangatkan haha. Okay. Alhamdulillah Aku dah habis Diploma. InsyaAllah hujung tahun nanti dah boleh konvo. Hihi. Syukur nikmat bila dah settle Diploma ni even though for last sem tak dapat dekan but still yeah your result depends on your own effort. So I deserve for it. Since zaman Diploma ni dah tamat, Aku nak recall baliklah semua kenangan dari sem 1 sampailah sem 6. Benda dah jadi kenangan kita tak boleh nak undur masa kann sebab benda tu hanya dapat dikenang. hihi. So lets start with the memories :)

Semester 1
Okay. sebelum start dengan cerita sem 1 ni, Aku nak ceritalah macam mana aku boleh belajar dekat IPB nii. Nak market sikitlah hahaha. Okay. Pada perawalannya Aku sebenarnya dapat tawaran masuk Politeknik yg dekat Kulim, Kedah tu. You know what, Aku dah siap hantar segala borang salinan. Dah siap pos. Sebelum dapat tawaran Poli, on the last day sebelum tarikh tutup kemasukkan pelajar baru IPB, kawan ka'a yg belajar kat IPB tu suggest aku belajar kat IPB. Nak dijadikan cerita lepas je Aku balik dari pejabat pos untuk pos borang2 poli tuu, Aku pi check dekat peti surat then tengok ada surat tawaran daripada IPB, so apa lagi dah tak fikir pasal poli dah. Terus Aku isi borang IPB tuu. Dekatkan hihi

Now lets start with semester 1. Bila lepas daftar je Aku terus pi tengok bilik. P727. Masa sem 1, time daftar tu Aku kenal shuhada je. Yelah abah Aku jadi guarantee dia masa nak buat buku bank CIMB. Okay then bila masuk bilik Aku tengok katil bawah satu je kena chop. Aku pun pilihlah katil bawah. Then dah lepas tengok Aku balik rumah.
Hari minggu Aku datang balik hostel. Aku org first sampai. Diam je Aku baring atas katil. Then, Beyla pulak sampai. Muka innocent gila dengan tudung bawal cream dia kann. Lepas tu kakza pulak sampai. Mulamula tengok macam kerek taww. At last okay je since dia paling tua antara yg lain. Senyap je bilik sampailah si Ana sampai. Kemain bising mulut dia. Tukar tukar nombor bagai lepas Ana ada hahaa lawaklah jugak. Then bila masuk kelas DBS 1B barulah aku kenal dengan onyet2 yg lain. Mas, Kpop, Omey, Salma and Sai. Muka salma mmg sombong. Pehh. hahaha but then bila dah kenal2 semua org pun okay je. Sem 1 Aku join karnival sukan. Main futsal baii. Lepas tu ada akak senior ajak join team IPB, so bangga sikit. Pandai jugak aku main futsal rupanya. hahaha. Sem 1 habis dengan jayanya walaupun tak dekan :p

SEMESTER 2
Semester 2 bermula dengan tidak baiknya sebab geng2 Aku ada masalah dengan hostel. Almaklumlah. Merit banyak sangat. Haha. Ana, Mas, Sai okaylah merit dorg banyak. Aku ni haaa 4 je merit. Disebabkan tu kitaorg berasingan bilik. Aku dgn kakak2 senior. Kpop dgn Salma satu bilik. Omey dgn Beyla satu bilik. Tapi tak rasa sunyi sangat pun sebab Aku bukan selalu melekat kat bilik sendiri. Merayau pi bilik org lain. Nasib baiklah salma dgn kpop satu level dgn Aku hahaha. Untuk sem2 ni Aku satu kelas dgn Mas, Ana, Omey, Kpop dgn Salma. Beyla dgn sai kelas lain tapi bila time kelas CTU ke MKT ke sama je bergabung kelas. You know what the line up never change sampailah ke sem 6. As usual lah, no dekan for semester 2. Main main je tahu, apa nak dekannya. Hihi :)

SEMESTER 3
Semester 3 ni sedih sikit. Sebab pada awalnya Aku dengan Beyla tak dapat hostel. Yelah. sebab stay KL. Lol. Tapi bila buat rayuan Alhandulillah dapat jugak stay hostel. Yang kesiannya dapat bilik dekat level 1. Pehhh tahi kucing dengan kucing sama je banyak. hahaa. Kesian kat beyla. Dia dahlah takut kucing. Aku ingat lagi Beyla nak tergelincir depan tandas sebab terkejut dengan kucing. hahaha aduii Aku ni pun dua kali lima takut kucing tapi beyla lagi advance lah. hihi sorey beyla. Untuk sem 3 Ana dgn salma satu bilik. Omey, Kpop, Mas dgn Sai satu bilik. Sem 3 nii best sikit. yelaaa dapat menari nari and menyanyi untuk subjek arab. walaupun arab Aku ke lauttt. hahaha tapi bestlah. Oh yaaa thanx for Beyla for this sem. Layan karenah Aku sampai tersakit hati dia. Maaf Beyla. Haha walaupun tak baca kan blog ni. But still yaaa. Sem 3 ni still takde rezeki nak dapar dekan but the happy moment is 4 out of 8 dapat dekan. Happy gila time tu even though tak dapat dekan enn. Mas, Omey, Beyla and Kpop time tu dapat dekan. Tahniah you olsss walaupun dah berlalu zaman tu :)

SEMESTER 4
Semester 4 bermula dengan jayanya bila lapan lapan dapat stay hostel. Dah sem 3 pulun kutip meritkan haha. Aku sebilik dgn Ana, Salma and Beyla. Dapat bilik time sem 1 dulu mmg happylah cerita dia. Then yg lagi 4 org dapat sebilik dekat tingkat 8. setingkat je beza dia. Selalu aje singgah menyinggah. Sem 4 ni critical sikit sebab ada subjek LAW! cuak siott. haha ini kelakar. Time final paper Law, Beyla dgn Salma nangis sebelum masuk exam hall. sebab takut. adehhh but still dorg perform yg terbaik untuk paper ni. Alhamdulillah lapan2 ni lulus. Time ni mas aje yg yg dapat dekan diantara kami berlapan. sokaylah. At least ada wakil. hihi. at the end of semester 4 ni Aku join SUKOB  untuk acara Futsal. walaypun tak menang, dapat score kan pun dah cukup seronok. Dapat pulak merasa pi UITM Jengka, Pahang. Bukan selalu boleh join kannn. rezeki :)

SEMESTER 5
Untuk semester 5 ni dapat lagi peluang stay dekat hoatel satu bilik dengan roomates lama. Kali ni dekat level 5. yang lagi 4 org pulak dekat level 6. berhadapan pulak tu. Lagi riuhlah cerita dia. Tapi yg tak bestnya ada jiran junior yg tak menyenangkan. Walaupun Aku selalu balik rumah. Aku pun rasa kurang selesa dengan jiran aku tuu. Kesian dekat depa kena layan karenah budak2 junior tu. walaupun kadang2 macam kelakar tengok depa main ejek2 dengan budak2 tuu. hahaha. But still this sem give a lot of pressure. Dengan subjek2 nyaaa, hal ehwal dalam negeri. Aku buat perangailah kot sem ni. Minta maaf Ana, Salma dan Beyla. Since I had made some mistakes, but still I learnt some positive things from you olss. hihi never hate, never mad and always love yaa. Alhamdulillah rezeki sem 5 dapatlah jugak dekan. At least once. Hihi tahniah dekat mas and mey jugak :)

SEMESTER 6
okayy. Ni semester akhir and guess what aku ulang alik dari rumah ke IPB. I didnt stay at rumah sewa with them. That was my big dilema lah senang cerita. Rasa bersalah sebab yaa i should spent my last semester with them kan sebenarnya tapi tulah takde rqezeki nak duduk sebumbung dengan dorg. But yaaa selalu aje lepak rumah dorg. Even there are some negative things happen but I dont think it was the reason to me for us to be part away. I was too busy with all the assigments for this sem dgn ENT, IB lagiii paling critical IB lah. sama je lah level dia dgn subjek economy. stress. andd alhamdulillah berkat sabar dan usaha akhirnya Aku tamatkan diploma dengan keputusan yg memuaskan walaupun tak dekan. I am happy for my self and untuk yg lain even ada yg tersangkut but Aku doakan semuanya baik2 je so that kita dapat konvo sama sama.

Thank you for GG sebab bagi Aku kenangan yg cukup indah. I am  very happy sebab dapat kenal you olss. Keep changing me to be a better woman. Alhamdulillah and syukur Allah swt temukan Aku dgn dorang. Allah swt bagi ujian dalam persahabtan kita and I know there is  a hikmah. Aku harap sekali kita kenal, sampai ke akhirat kelak kita akan sentiasa kenal. tak lupa jugak untuk classmates and lecturers. I created a lot of menories with you guys. Especially for those yg support Aku. My Family, My Ballons and My GG. I love you guys. Thats all. sekian. Assalamualaikum :D

Jumaat, November 15, 2013

sem 5

assalamualaikum :)
lama dah tak update blog ni. so, hari ni free. alang2 dah beli tenenettt, kongsilah sikit cerita kat sini.

alhamdulillah sem5 tamat dengan jayanya. cehwahhh kau dengan jayanya gituu. syukur alhamdulillah sebab aku dapat unexpected result. finally i made my family to be proud of me. nak ceritalah moment2 time aku nak check result ni.


  1. time tu malam jumaat. that day memang aku risau gilalah pasal result ni. nak dijadikan cerita, malam tu mak dgn abah ajak pi makan roti canai. then, mak ajak aku. ini perbualan ibu dan anak. hahaha


   mak : kakak, jom abah ajak pergi makan roti canai
   aku  : taknak lah. ami takut malam satgi result nak keluar.
   mak : hang nak takut apa, kalau dah dapat keptusan, bukannya boleh ubah jadi 4flat.
   aku  : (muka nak nangis) habis kalau gagal macam mana? (tahan je enn)
   mak : laaaaa tu pergilah lagi layan kpop tu. ( see what happen, kesian kpop        dipersalahkan) hahahaha

so, after that abah yg keluar pi beli roti nan cheese. nak hilangkan takut, aku pergi rumah makcik, join adam and memey main play station.

      2. malam tu aku tidur agak awal. tak banyak sangat aktiviti. lepas maghrib baca yassin, then tunggu isyak lepas tu layan tv. dekat pukul 10 macam gituu aku dah masuk tidur. tapi bukannya dapat lelap pun. golek sana, golek sini sebab kepala otak aku duk fikir pasal result je. lagi2 investment dgn hr. dohhhh, cuak baiii kok baiiii. nak dijadikan cerita pulak pasal investment ni, bak mai sini nak story sikitlah pasal subjek ni. zasssss~

      investment ni sama jelah dgn qmt and finance, memang aku lemah. jangan ceritalah apa aku jawab time final hari tu. frust jugaklah bila kluar dari exam hall tu. tapi acah2 cool. nak tengok gabra dia time result nak keluarlahkan, haaa mencanak kau tak boleh tidur. hahaha. aku takut gila kalau2 kena repeat subjek ni. ada one day, aku dgn ka'a kemas rumah nak jual buku2 yg dah tak guna. seriously, smua buku aku jual KECUALI, kecuali yeee buku investment je aku tak buang. nampak tak betapa tak confidentnya aku dgn subjek ni. hahha tapi alhamdulillah, lulus :)

       3. seterusnya, dah lepas golek2 tu dapatlah aku tidur dalam stengah gitu. lepas mas whatsapp aku tanya amacam result. aku intai jugak dekat fb dgn twitter. uu ramai jugak yg dah check. omey pun dah buat ucapan. so dari segi ucapan tu aku boleh agaklah result omey daebak. tapi memang daebak pun! tahniah omey :) time makin gabra, aku pun capai tab mak nak check result through email. dah log in apa semua, tadaaaa aku nampak email dari uitm. berderauu gila! nervous tahap antarabangsa cerita kat lu. sambil pejam aku click email tu. aku intai sikit2, at last dia kata aku tak completekan i apa tah i soru i sehuu kebondo tah. aku call ka'a. tanya asal tak boleh tengok result. aku nak buat apa2 guna tab mak pun tak bolehkan, bukannya boleh fully support. aku pun bagilah email, pass and id,uitm. papehal nanti aku rojer ka'a balik. tunggu punya tunggu. dah tak sanggup dah nak menanggung derita. aku pun call ka'a. then ka'a bagitahulah result aku semua. errrr first time lah aku nangis lepas tengok result. puiiii cengeng betuiii. then, ka'a hantar result akunthrough whatsappp. macam tak percaya je. berapa lama tah aku tenung result aku tu. but alhamdulillah, syukur sangat, dengan apa yg dah jadi sem 5 ni, aku rasa ini pengubat segala cabaran yg aku lalui.

terima kasih sangat2 to my family, friends and lecturer yg give support for sem 5 ni. aku harap untuk sem 6 yg bakal mula dalam beberapa hari lagi ni, aku and geng2 gg and budak sem 6 yg lain akan buat yg lebih baik untuk sem yg terakhir ni. insyaAllah dapat result yg lebih baik daripada sem ni. amin ~ ♥

so sampai sini jelah. selamat berjaya, stay strong, keep doing a good things, dont hate, keep love, believe yourself, remind Allah and insyaAllah your life will always beautiful. assalamualaikum :)

Khamis, April 18, 2013

MEMORIES IN SEMESTER 4

Assalammualaikum pembuka bicara,
desert pula penutup selera,
hai kome-kome dan teman-teman semua,
saya ingin berkongsi cerita.

ecewahhh ~ bajet je eh pembukaan cerita kali.

Alhamdulillah, semester 4 habis dengan jayanya. Jayanya? HAHAH! jayaaaa sangat-sangat. Banyak sangat benda nak dicerita untuk semester 4 ni. Suka, duka, bersuka ria, berduka ria, bersuka duka ria dan macam-macamlah. Okay, lets start the story moryyy.

              There is several topic to be discuss for this time which are :-
  1. kehidupan semester 4 di aspuri
  2. Final exam
  3. sweet moments and sour moments with GG and the geng :)


KEHIDUPAN SEMESTER 4 DI ASPURI

According to section 7(27) of the Aspuri Act, Bilik bernombor 727 menjadi saksi kehidupan I sebagai seorang pelajar pada sem 4. Banyak kenangan yang dicipta dalam bilik ni. Alkmaklumlah masa sem 1 pun I stay dekat bilik ni with the same roomates. Tapi kali ni beza siiiiikit je. Kakza digantikan dengan Salma robitah. hihi. Salma Athirah sebenarnya. Dulu I ada kawan nama dia Samarobitah. comel je dia tawww ~ okay back to the main topic. It's more interesting bila boleh kecoh-kecoh dalam bilik tuu. Dorang semua sekepalakan. Geng GG katakawwww ! haaaa tak GG lah kalau tak buat kecoh ^.^ 

Nak tahu ke siapa roomates I yang kecoh ni? haaaa ~ Ana, Beyla and Salmalah. Bilik kitaorang ni pulak diapit dengan budak2 junior, so suka hati kitaorang nak buat kecoh tahap mana.  Tapi kitaorang takdelah pulak langgar peraturan ketat dekat aspuri ni. For sure eh kitaorang tak buang air ke bawah. Kamilah yang akan memarahi kanak-kanak istimewa yg suka buang air kebawah. weh, ini dah kira macam habit dah. Orang simbah air kebawah je, automatik makcik-makcik dari bilik 727 ni akan marah. Bukan marah taww, it was like, yeah buat kecoh tapi ada maksud yang terselindung, tersirat, tersurat dan ter-ter-ter lah. haha. 

This sem, bilik 727 ada acikguard.  2 orang. Ana dengan Beyla. Pembersih dan macam mak orang. Disiplin kena jaga okay kalau satu bilik dengan dorang. Kalau ana, I bagi gelaran dekat dia as a Ustazah. well, dialah yang selalu gerak kami yang kerdil ni untuk bangun subuh. solat and all that things yang berkaitan dengan agama Islam. haa jangan memain. Beyla pulak. Dia ni ibaratkan warden dalam bilik 727 ni. Bilik mesti dalam keadaan kemas dan bersih. cara penyapuan I pasti akan dikomen oleh warden Beyla. katanya I kena pakai spek bila menyapu. yeah saya rabun~ sapu tak bersih. Partner sejati I dalam bilik? muehehehe mestilah Salma Kwang. She's just like a kwang soo and I'm sukjin. Dialah tempat I nak merapu bila Ana dan Beyla tak mampu untuk bergelak ketawa dalam bilik tu. Ana dengan beyla 'ulat buku' and I dengan Salma 'perapu tegar' dalam bilik tuu. Btw, thanx Salma ;p

Bilik 816? eh? bilik siapa ni? haaa, inilah bilik rehat kami dikala duka, dikala ada gosip, dikala kebosanan, dikala sebagai kala lah. HAHAH! okay, btw ini bilik Mas, Omey, Kpop dan Sai. ahli GG yang juga disanjungi. It was like, nasib baiklah dorang ni level 8, kalau tak memang haru biru dah level 7 jadinya dek kerana keghairahan ahli-ahli GG. 

The most important things dekat sini is kami semua dapat asrama for the next sem. alhamdulillah. syukur :)

FINAL EXAM

Okay. Lets proceed to the next discussion. Section 4 of the Sem Act provides this sem I kena menghadapi several circumstance of subject in semester 4 which are LAW, BAB, FIN, MGT and MKT. maaf, tak ingat code subject.hihi. Bab final exam ni I excited sikit. Bila dikenang bapak gilaa pemalas kau ni tikah! haih. okay cool dulu. belum cerita lagikan apa yang berlaku. lets start with each subject k.
  1. LAW
  •  (sedih jap) hmmm. ambil mood~ okay. First paper untuk semester 4. oh yeah, I rasa macam banyak je waktu untuk ulangkaji for LAW ni tapikan tapikan kenapa eh gua rasa macam nak hempokk je kepala gua ni bila keluar je dari hall. haih. tengok! dah ter-guna 'gua'. lol ~ honestly, I dapat soalan spot. seriously dapat tapi I memang tak confident dengan spot tu. At last, you know what! joint owner yg dalam spot tu masuk gilaaaaaaaaaaaa! I dalam hall tu dah macam, errrrrr apa benda ni weh. Uitm kejam angat nan itewww. hmm. as usual, I tetap dengan pegangan I jangan tinggalkan langsung soalan even sebesar kuman pun you taktahu soalan tuu. rembat je jawapan mana yg mampu. usaha kita orang pasti akan nampakkan? kalau tak nampak tu bukan rezeki kitalah. redha might help you to facing all the kemungkinan yang akan berlaku. yelaa, bagi I, I akan terima something depends on how much the effort for something yang I dah buat. 
  
  2. BAB
  • Bahasa arab. okay, ni interesting sikit. kelakar bak hanggg. Jujurlah kan i don't know why me soooo lah hyper time persembahan kreatif. Tak pernah I menari se-hyper tuu. yeah, maybe time penatkan, nak cepat. I pun melayan jelah mood I time tuu, melayan je dalam dunia sendiri. suka hati aku je nak menari mana kanss. HAHA. malu doii. mohonlah pensyarah dekat Uitm sana tuu tak mengutuk I yeww =) untuk Arab ni ookayylah. takde benda sangat yang merisaukan jiwa dan kalbu I. hopefully A lah dalam tangan. InsyaAllah :)
  3. FIN
  • Mungkin bagi sesetengah student yg sebaya dengan I menganggap LAW is the most killer paper. Bagi I lain sikit. yee LAW killer paper tapiii ada paper lain lagi yang lebih killer daripada LAW which is Finance. haaaa, ini I study hard sikit. even I tak berapa suka dengan study hard, tapi I terpaksa menjebakkan diri I dalam kelompok tuu. Finance susah kot. hmm. yelaaa mana ada paper yang senangkan tapi I takut kot dengan Finance ni. tengok kawan yg lain gempak je kan buat past year. I tercengukkk je tak faham mendee. as usual alhamdulillah tak tinggalkan kosong. rembat always dihati :)
  4. MGT
  • haaaaa! ini pun cari pasal. I taktahulah dari cawangan Uitm negara mana soalan untuk MGT dihasilkan. sumpah, blur! apa benda ah, apa yang dibaca seriously daripada 70 % yg I baca 11.11 % je yang keluar. yang lain, don't know~ keras kejung otak I dalam hall tu. sakit hati pun ada jugak. tapi macam biasalah. I keluar awal. nasib baik beyla dgn mail pun keluar. terus check jawapan. peduli apa akuuu. hmm. HAHA! ngok jee.
  5. MKT
  • Lastly, public relation. 'saya tak redha kalau kamu tak buat 4 past year' oookayy, saya buat ye sir. moga-moga dengan keredhaan yang sir panjatkan kepada saya tu mampu memberikan hasil yang memuaskan kepada saya. honestly, susah tapi unless you have an effort to make it to be easy, it will be easy. Allah swt ada, HE will help you :) InsyaAllah.
From the abovementioned issue, it can be concluded that you are pemalas noratikah. yeaa saya mengaku. Dalam 8 orang ni sayalah paling pemalas. yea, dikala rakan yang lain sibuk meng-study, saya lebih memfokuskan kajian bersama bantal 'wangi' saya. Okay cengginilah. waktu paling mujarab untuk I study adalah pada pukul 9.00 malam sehinggalah waktu yg I termampu. yeah, Once I focus, I'll be focus. time tu kau nak buat lawak ke apa I memang keberatan sikit nak gelak or what. Bila I dah study, I stick dengan buku and radio with the earphone. Lain orang lain caranya.Dikesempatan ini, I nak mintak maaf for those yang I ter-kacau, ter-ganggu or ter-bisingbisongg time you'olss tengah study. Hiihii. Bukan ada niat jahat, cuma I yg tengok you'olss study, I yang rasa, eh dorang ni dalam dilema ke. cerita thriller apa yg dorang tengah hayati ni, macam tulaaa. cowie deeply from my cutie mortyy heart bebehhh :)

SWEET MOMENTS AND SOUR MOMENTS WITH GG AND THE GENG

According to section 8 of the GG Act Mei 2011, there is 8 members of GG which are noratikah, salma athira, norfarhana, mas liana, syarida, izzati farhana dan saidatina. Ayat memang dah tak boleh pergi lagikan 'sour' tuu. Takdelah sour mana kan, still lagi boleh dibuat kenangan.

Alhamdulillah, sem lepas 4 orang ahli GG dapat anugerah dekan. Me as the part of GG happy gila kot. Hari-hari lalu dekat laluan tepi koperasi tuu nampak je dorang punya gambar yg 'gojesss' tu ;p . well, even dorang dapat dekan dorang still ahli GG yang I kenal dulu. Kalau yg ada berubah-ubah sikit tuu, maybe ter-shock. hmm. keep it up for this sem, kalau ada rezeki maintainlah yg siapa dapat dekan tuu. ke muncul dekan baru. tambah dekan lagikan. InsyaALLAH :)


even banyak dugaan dan cobaan dan trial dan sebagainya lets stay until bila-bila yg termampu untuk kekalkan kegembiraan, kekecohan dan kelawakan dan persefahaman dalam GG. macam yang sedia maklum ada je kan manusia yang agak allergic dengan geng GG ni. No need to care what they say, just care what we need to care cause we know who we are. imma right? yeah. hihi. Btw, happy dapat pergi kenduri kakak salma harii tu. tu first time rasanya, keluar jauh sikit dengan korang semua. jauh untuk koranglah. hahaa. padahal dekat je dengan rumah I. 

soooo, enough for today. There's a lot of stories lagi nak diceritaa. tapi tak banyak masa. sebab mata pun dah layuu ni. jumpa lagi sem depan. assalammualaikum!

love,
akit

Rabu, November 21, 2012

don't know what happen

secara berterus terang, apa yang jadi sekarang beta tak tahu apa sebab dan akibatnya. ye benar, selagi beta tidak mendapat jawapan yang tepat dan benar selagi itulah beta akan berasa rungsing tatkala memikirkan masalah ini. kenapa ada orang mampu memandang sebelah mata hal ini walhal beta hampir setengah mati unutk memahaminya. sampailah satu masa apabila beta dilayan sebegitu 'rupa' oleh makhluk Allah swt tersebut. oh ! beta mendapat satu hidayah, dimana beta tahu sebaik-baik perangai manusia pasti ada keburukkannya. Beta mengakui bahawa beta pernah melakukan kesalahan kepada seseorang itu, megharapkan kemaafan yang ikhlas daripada seseorang itu. Alhamdulillah kemaafan itu beta diterima. tapi sayangnya, kemaafan itu datang dari bibir sahaja, bukan dari hati. setiap kali solat beta mendoakan supaya Allah swt menjernihkan semula hubungan persahabatan antara kami berdua. hanya Allah swt yang mampu membuat keputusan. jadi beta biarkan sahaja. Jika makhluk Allah swt itu ditakdirkan untuk menjadi sahabat beta untuk selamanya, tiada kata mustahil. Jika makhluk Allah swt itu ditakdirkan untuk tidak menjadi sahabat beta, Allah swt pasti akan memberi petunjuk kepada beta. sesungguhnya beta sayang kepada sahabat beta tersebut. sudah pasti sahabat beta tersebut tahu akan ini. namun, pintu hatinya sudah tertutup untuk memahami hati dan perasaan sahabatnya ini. tiada tawa, tiada kata semangat, tiada perbicaraan seperti dahulu kala. sudah pasti beta merindui kenangan-kenangan tersebut. beta hanya bergantung kepada Allah swt. hanya DIA yang tahu apa yang terbaik untuk beta.InsyaAllah. sekian, Assalammualaikum :)

result

Assalammualaikum. hai you'olssss. setelah seminggu result keluar akhirnya, beta mampu untuk berkongsi dengan anda semua berkaitan dengan result beta. alhamduillah syukur ke atas illahi kerana menganugerahkan beta segulung keputusan yang agak memberangsangkan. peningkatan demi peningkatan setiap sem. dari 3.24 ke 3.31 dan akhirnya pada sem ini beta mendapat 3.43. Jika ingin dibandingkan dengan sahabat-sahabat beta yang lain, ye sudah pasti result beta tidak sehebat mereka. tapi apakan daya, inilah result yang beta dapat hasil usaha beta yang agak merundum pada semester ini. jadi, beta sudah sebulat suara dengan hati dan mulut beta untuk menyalahkan diri beta sendiri. tatkala beta mengalami kesusahan untuk memahami subjek-subjek yang dipelajari, alhamdulillah teman-teman yang lain membantu. pensyarah tidak putus-putus mengajar, ibu bapa tidak berhenti mendoakan dan Allah swt tidak berhenti memberi kekuatan pada hambaNya yang lemah ini. Tiada kata lain yang mampu diucapkan melainkan Alhamdulillah. InsyaAllah, dengan berkat doa ibu bapa, kawan-kawan dan pensyarah beta akan melakukan dengan bersungguh-sungguh lagi untuk sem-sem yang seterusnya. kepercayaan kepada diri sendiri adalah lebih penting daripada mengharapkan kepercayaan daripada orang lain :)

Isnin, November 05, 2012

kehidupan di Hostel semasa Sem 3

okay, cerita pasal hostel pula. sem 3 I tercampak ke bilik yang dipenuhi  oleh budak LCCI nad CAT. gila serabaikan. oh tak seronok gilaaaaa ~ nasib baik ada beyla. yelaaaa, kami ni kan orang KL. so dia bagi keutamaan kepada mereka yang tinggal luar daripada KL. tapi wakluuuuuuuuuuuu ~ kemain aku kutip merit masa sem 2, kau campak aku cenggitu je eh. oh sakainyaaa ~ tapi takpe berkat kesabaran dan kecomelan yang ada dalam diri I ni I terima jelaaaa, as long as I dapat jugak asrama kurang sikit marah I ni. hmm IPB IPB ~

yang lawaknya, dapat bilik dekat tingkat 1. aduhh. dengan kucingnya lagi, taiknya lagi. rasa terbataslah pergerakan ni. tak seronok okay. tak seronok ~

hey, enoughlah pasal hostel ni. menyampah pulaaaa jadinya. next time cerita lagi -.- okay, so enough for today. tak larat dah nak menaip. kang makin merapu. Thats all. Assalammualaikum :)

semester 3

assalammualaikum. eloklah perangai semester 3 dah habis barulah terhegeh-hegeh nak update eh. HAHA. okay takpelah. lets start now :)

okay, sebenarnya semester 3 is the worst semester lah. apa taknya subjeknya memang mematikan I. you know what Eco ada lagi taww. uuu well, I ni memang penakut sikit dengan Eco ni. eh, bukan sikit okay. TAPI TERLALU BANYAK! of course lah risau. lagi lagi dengar cerita 9 nov ni result keluar. okay dah fikir macam-macam yang negative. tapi takpelah, rezeki Allah nak bagi, takboleh nak mencebik ke apa kan. just terima apa yang kita dapat. ewah ayat kau noratikah -.-

Then, ada Bahasa Arab. err okay. one more cabaran. well, I'm not good enough bahasa arab ni. tapi alhamdulillah dah buat yang terbaik untuk lakonan and persembahan kreatif hari tuu. hasil usaha I dengan kawan2 yang lain. insyallah, just wait for the result. Harap2 apa yang I harapkan untuk bahasa arab ni termakbul. 

Next, QMT. oh maiiiii ~ taktahulah kenapa subjek ni. hahaha. test 1 fail, test 2 pun cukup2 je. carrymark pun rendah. apa boleh buat? alhamdulillah masa final hari tuu boleh jawab. Actually I memang susah gila nak faham QMT. thank to Allah bagi I kefahaman yang kuat beberapa hari sebelum nak berdepan dengan paper ni :)

HPD pulak, En.Fitri kata semua akan dapat A for this sem tapi yang membezakannya A+ A- or A. tak kisahlahkan. dah rezeki orang nak bagi just accept it :)

MGT. okay, MGT ni ooooookaylah. Carrymark pun okay. masa final hari tu pun okay, just tinggal resultnya sekarang ni. harapan I memang tinggi gila dekat MGT ni :)

BEL. carrymark for BEL ni dah okay. cuma time final hari tu laaaaaa. ada buat salah.. geram gila. tapi takpe, dah buat yang terbaik. My mentor said it was okay as long as you did it with all your effort :)

Lastly CTU. okay harapan untuk dapat memang dah musnah. so now, redha je apa yang dapat. as long as dapat memuaskan hati I ni. okay okay :)

as a conclusion, this sem memang critical. sometimes ada lah bad mood disebabkan subjek2 ni. nobody know kan. yelaaaa, kita yang mengalami. kita jelaaa yang rasa. so, insyallah dapatlah keputusan yang memuaskan nanti. Oh yaaa, semoga kawan I yang lain pun dapat result yang okay yeee :)